SKCC Kristianstad

Jag fortsatte med ytterligare en helg i SKCC med att plocka viktiga poäng och skapade ett bra läge inför de Svenska Mästerskapen i Karting. Detta var en premiär för Kristianstad nya bana och anläggning vilket även var den 4:e deltävlingen i SKCC. Som support hade vi Per Gunnarsson som mekaniker vilket gjorde att vi hittade rätt inställningar för att fortsätta en bra trend som vi haft i år. Deltagarlistan var över 30 förare vilket gjorde att det blev bra konkurrens. Jag var snabb i de inledande träningarna och vi testade olika utväxlingar för att hitta rätt på alla partier på banan.

I tidskörningen kom jag på en 11:e plats vilket var en missräkning, vi saknade ett par tiondelar och inför heaten blev vi tvungna att göra något radikalt för att närma oss de främre placeringarna. I det första heatet startade jag på 11:e plats och efter bara ett par varv var jag uppe på en 9:e plats. I mitten av heatet blev det en lucka fram till trion vilket gjorde att inte lyckades avancera mer då lyckan var konstant till målgång. I det andra heatet gjorde jag en bra inledning men efter ett omkörningsförsök så kolliderade jag med en förare så tvingades bryta.

I förfinalen (13 varv) började det genast gå mycket bättre då jag gjorde en väldigt bra start och avancerade till en 8:e plats. Det var ganska stökigt i de inledande varven men efter halva distansen så blev det lugnare och det blev en lucka bakåt så jag kom in i en bra rytm. Det gjorde att i slutvarven kunde jag avancera till en 6:e plats och tidsmässigt saknades bara 3 tiondelar till toppen.

I finalen (16 varv) kom jag iväg på en 4:e plats men tappade en placeringar då det blev stökigt i den första kurvan, i de inledande varven var det tätt bakom men efter 8 körda varv låg jag på 5:e plats och fick en stor lucka bakåt (ca 5 sekunder).
Så när målflaggen kom så kom jag på en 5:e plats vilket jag var väldigt nöjd med, vi har fått kämpa hårt den här helgen för att få rätt inställningar på denna nya bana. Nästa tävlingar är SM/RM i Lidköping som går den 14-16 Juli.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *