Det första kapitlet

Jag började med Karting när jag var 8 år. Intresset fick jag från min pappa då han tidigare kört Karting. När jag var 10 år fick jag börja tävla i Formel Micro där jag körde i 2 år innan jag tog steget upp till Formel Mini. Jag fick i den klassen stora framgångar och kämpade om de främsta placeringarna vilket var väldigt utmanande. Vi körde nästan upp emot 20 tävlingar under en säsongen där vi vid några tillfällen kombinerade med att tävla i SKCC (södra Sverige) och på söndagen i MKR (mellan Sverige). Det gjorde att man fick stor erfarenhet och snabbt lärde sig anpassas till olika layouter på banor.

Klivet upp till de internationella klasserna

Mitt nästa steg i karriären var att köra Rotax Max Challenge som bestod av 8 deltävlingar som gick på många olika banor. Det är rätt krävande då man geografiskt tävlar från södra till norra Sverige vilket gör att det blir långa transporter. Jag var med i toppen direkt och var med i de Svenska Mästerskapen som bestod av 2 deltävlingar (Jönköping och Helsingborg). I den första deltävlingen kom jag på en 3:e plats efter en mycket stark körning i regn. I Helsingborg så var jag med de 5 främsta men efter att ljuddämparen gått sönder tappade motorn effekt vilket gjorde att jag tappade i mästerskapet.

Nu valde jag att satsa på KZ2 som har en 6 växlar en ca 40-45 hk. Det blev en stor förändring då man kör på ett annat sätt för att utnyttja motorn på bästa sätt då man har en mycket mer kraft än tidigare. 2010 var mitt första år och efter halva säsongen började jag närma mig toppen och inför 2011 hoppas vi på större framgångar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *