SKCC 2 Helsingborg

I helgen avgjordes den 2:a deltävlingen i SKCC som gick i Helsingborg. Jag hade med min mekaniker Per Gunnarsson som hjälpte mig med körteknik och att ställa in chassiet.

Under träningarna låg jag på 3:e och 4:e plats med ca 6 tiondelar upp till förstaplatsen. I tidskörningen kom jag på en 3:e plats efter fått däcken att fungera optimalt vilket gjorde att det kändes bra inför de kommande heaten. I första heatet tappade jag till en 6:e plats och i det andra kolliderade jag med en annan och fick bryta. Vi hade snabbheten i det andra heatet och jag var snabbt på väg uppåt i fältet så bilen kändes väldigt stabil inför förfinalen.

I förfinalen startade jag på en 8:e ruta och gjorde en dålig start så jag tappade ett par placeringar. I hela finalen hade jag problem med att jag samlade på för mycket fäste så det gick sakta i mittensektionen. Det gjorde att jag till slut kom på en 7:e plats vilket vi inte hade räknat med, men eftersom förfinalen inte ger några poäng så hade jag en fördel att lyckas bättre i finalen när det väl gäller.

I finalen gjorde jag en bra start som jag tidigare haft problem att lyckats med, vilket gjorde att jag snabbt var uppe på 6:e plats. Finalen bestod av 20 varv och efter de inledande 12 varven låg jag på en 4:e plats precis bakom 3:an, dock hade jag inte fart nog att avancera och de sista 8 varven gick det mycket trögare på grund utav för mycket fäste. Det gjorde att jag slutade på en 5:e plats.

Vi är nöjda med resultatet och har gjort flera framsteg, vi ska testa ett par uppdateringar till nästa tävling för att minska fästet så att jag kan hålla en bra fart i hela race-distansen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *