Pallplats i SKCC 1

Första deltävlingen i SKCC är nu avgjord, den kördes på min hemmabana Axamo Ring i Jönköping. Inför tävlingen hade jag endast tränat ett flertal gånger så det skulle bli intressant var jag stod jämfört med konkurrenterna. I de två inledande träningspassen gick det väldigt bra då jag var snabbast i första och på andra plats i träning 2. I tidskörningen fick jag inte till ett perfekt varv då jag kom för långt ut på start/målrakan men det räckte ändå till 2:a plats, 3 tiondelar långsammare än täten.

I mina båda heat hade jag problem med starterna vilket gjorde att jag tappade en placering, dock visade sig att jag hade en bra fart så jag kunde återta min andra placering. Om man jämför med föregående år så har jag bättre flyt i körningen och har anpassat mig till en annan körteknik som behövs i KZ2.

I förfinalen gjorde jag en riktigt bra start och var uppe jämsides med ledaren men kom ut för långt i första kurvan så kom återigen ut på en 3:e plats men som jag snabbt tog tillbaka. Jag hade ca 2 sekunder fram till ledaren när 15 varv återstod men jag hämtade igen det försprånget och när 8 varv återstod var jag precis bakom. Jag försökte att hitta någon lucka för att passera men var lite för långt ifrån för att sätta in en attack, men eftersom det var 20 varv i finalen riskerade jag inget och tog därför en andra plats i förfinalen.

I finalen gjorde återigen en bra start och kom ut på andra plats. Jag var snabb i de 15 första varven men tappade sedan ork och gjorde några misstag vilket gjorde att jag tappade till en 3:e plats.

Om man summerar helgen så var resultatet över förväntan efter att bara haft några få tester inför tävlingen. Nästa tävling sker i Lidköping den 14 Maj där även Cambio Cup ingår vilket brukar innebära ett stort startfält.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *