Härlig seger i SKCC Växjö

Det blev en härlig helg i Växjö. Vi var snabbast under helgen och med både vinst i förfinalen och finalen kunde jag avsluta helgen med min förstaplats i KZ2.

I de inledande träningarna var jag med i toppen och efter några justeringar så såg det väldigt lovande ut. I tidskörningen kom jag på en 2:a plats med endast 0,15s efter Rasmus Eriksson. I det första heatet tog jag starten ifrån andra rutan och skapade sedan en lucka bakåt som jag kunde kontrollera heatet utan att stressa däcken. I det andra heatet kom jag ut som 2:a och gjorde en omkörning efter 5 varv och höll sedan min placering i mål. Dock blev jag bestraffad för ojust körning men det påverkade inte startuppställningen inför förfinalen.

I förfinalen gjorde jag en stark start och kunde efter halva distansten (9 varv) få en lucka på några sekunder bakom mig vilket gjorde att jag kunde kontrollera racet för att få så bra förutsättningar inför finalen som möjligt.

I finalen blev det lite stökigt med 2 omstarter men jag höll fokus och var snabbast iväg från starten. Jag lyckades snabbt hitta en bra rytm vilket att under följande 10 varv så skiljde det endast några hundradelar mellan varven. Jämnheten gjorde att jag tog ledningen med flera sekunder och kunde ta min första seger i KZ2. Det var en underbar känsla för vi har verkligen jobbat hårt för det här och till slut gav det utdelning. Att jag dessutom körde mig till banrekord på Hagaslätt-banan ger mig ett gott självförtroende inför kommande tävlingar.

Med denna seger gör att jag leder mästerskapet med 2 återstående tävlingar och vi skall göra allt vi kan för det skall hålla hela vägen. Nästa tävling sker i Helsingborg den 3 September. Jag rekommenderar att läsa artikeln i Jnytt.se där det står om tävlingen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *