Swedish Kart Festival

Swedish Kart Festival avgjordes på min hemmabana i Jönköping och var min andra tävling i min nya klass, KZ2 (En sexväxlad kartklass och är den snabbaste). På fredagen började det med träning där vi började hitta rätt med inställningen och få däcken att fungera optimalt.

På söndagen började tävlingen och på tidskörningen hade jag problem med för mycket fäste bak, vilket gjorde att jag inte kom iväg tillräckligt bra ur kurvorna. I heaten kom jag inte tillräckligt bra ur starten och fick därför kämpa mig upp igenom fältet. Vi testade olika inställningar och lärde oss mer om chassiet. I förfinalen så slutade jag på en 16:e plats och var en halvsekund efter tidsmässigt ifrån den bästa tiden. I finalen fick jag problem med däcken som gjorde det väldigt svårkört så jag fick aldrig riktigt till min körning. I ett av däcken blev det ett hål efter att slitbanan släppte.

Vi har lärt oss mycket i denna helg och ser fram emot nästa tävling där vi kommer att vara väl förberedda!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *