SM 2017 i Kristianstad

Svenska Mästerskapet i Kristianstad (12-15 juli) var det 38 deltagare i KZ2 från flera olika länder. Under onsdagen var det träning där 1 passet var på torrt underlag och de andra 2 på blött. Vi testade olika set-up för att vara snabbare i regnet då vädret ibland var skiftande. På torsdagen var det träning i 2 pass och sedan den viktiga tidskörningen.

Under tidskörningen väntade vi några minuter för att sedan gå ut och försöka få 5 varv. Mitt snabbaste varv blev på det sista med tiden 50.532 (+0,527) och en 15:e plats totalt. Jag startade därmed mina kvalheat från 10:e position.

I det första kvalheatet gjorde jag en bra start och var ute på 9:e plats, sedan gick det tyngre efter ett par varv och blev slutligen en 12:e plats. I det andra kvalheatet kom jag på en 14:e plats efter en incident. Jag startade därmed på en 17:e plats i förfinalen.

I förfinalen gjorde jag en bra start och kom ut på en 16:e plats. Det gick bra de första varven men gick sedan tyngre och jag slutade på 19:e plats (23:e i mål).

I finalen var det ett nya däck och vi gjorde en del justeringar på karten. Jag gjorde återigen en bra start och var ute på 15:e platsen efter första varvet. Efter mer än halva distansen (15 varv av 21) så låg jag på en 13:e plats efter ett par omkörningar vilket jag höll till i mål. Efter målgång var min frontspoiler ur position och fick därmed tidstillägg (+ 10 sek) vilket blev en 20:e plats.

Jag är nöjd med att vi fick till det i finalen där jag körde mitt bästa race under tävlingen. Att vara på 13:e plats i mål (10:a av svenskarna) är något vi tar med oss och det ser väldigt bra ut inför kommande tävlingar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *