Swedish Kart Festival

Swedish Kart Festival kördes ihop med Cambio Cup och det var 21 deltagare där även regerande Svenska Mästaren Benjamin Törnqvist Person deltog. Det var träning på lördagen och på söndagen var det en Warm-Up innan tidskörningen. På Warm-Up kom jag på en 7:e plats med tiden, 41.497 (+0,293).

Det började regna precis innan tidskörning och det växlande vädret höll sig under hela tävlingen. Jag slutade där på 16:e plats och startar även från den startrutan i kvalheaten.

I det första kvalheatet gjorde jag en väldigt bra start. Från 16:e plats var jag ute på 9:e plats och på sjunde varvet så var jag på 7:e plats. Sedan började det regna lätt de sista 2 varven så jag blev på en 8:e plats. Min frontspoiler var dock ur position så fick tidstillägg (+10 sek) och jag hamnade då på 16:e plats. I det andra kvalheatet blev jag på en 11:e plats efter att det återigen börja regna när samtliga körde på slicks.

I förfinalen fick jag tekniska problem efter första varvet och tvingades därmed bryta tävlingen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *